maandag 27 oktober 2008

Onderwijs wil 90 miljoen voor innovatie

Trouw en vele andere media openden vanochtend met het bericht dat staatsecretaris Van Bijsterveldt 90 miljoen vraagt voor innovatie van het onderwijs. Erg verstandig dat innnovatie van onderwijs doorgaat in tijden van financiele crisis.
Echter enkel de aanschaf van extra digitale leermiddelen is onvoldoende om de innovatie binnen het onderwijs een boost te geven. Aanvullend op deze aanschaf en evenzo belangrijk is dat leraren leren omgaan met het toepassen van ICT en crossmedialiteit in het onderwijs. Daarmee kan de efficiency in het onderwijs worden verbeterd.
Leerlingen hebben deze stap allang gemaakt.
Wie volgt?


Bericht in Trouw:
Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs vraagt maximaal 90 miljoen euro uit de aardgasbaten voor innovatie in het onderwijs. Een betere efficiëntie tijdens de lessen kan helpen het dreigende tekort aan leraren het hoofd te bieden.
Dat heeft haar departement maandag bekendgemaakt. De 90 miljoen komt bovenop een bedrag oplopend tot 1 miljard euro om het beroep van leraar aantrekkelijker te maken.
Het is de bedoeling dat de miljoenen uit de aardgasbaten worden ingezet voor een slimmere manier van werken in scholen en voor digitale leermiddelen en automatisering, zoals elektronische schoolborden.
Daarmee kunnen docenten efficiënter met hun tijd omgaan, en kan hun werkdruk omlaag. Het ministerie is in gesprek met de koepel van middelbare scholen, de VO-raad, om te zien hoe de miljoenen het beste kunnen worden ingezet. Verder worden universiteiten en hogescholen betrokken.

Bron:
http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article1887205.ece/_Onderwijs_wil_90_miljoen_voor_innovatie.html

Geen opmerkingen: