zondag 25 januari 2009

Sarkozy en de Franse kranten

Zaterdag in het NRC een artikel over het feit dat Sarkozy de kranten voor 18-jarigen gratis wil maken. Het klinkt heel groots! De kranten zullen de drukkosten betalen en de Franse overheid neemt de distributiekosten op zich.

Eigenlijk zegt Sarkozy dat iedereen op 18-jarige leeftijd een gratis krant door zijn/haar brievenbus krijgt. Een beetje dapper gedoe, maar er zal nog heel wat water door de Seine moeten stromen voordat zoiets werkt. Slechts een paar puntjes: er zijn gratis kranten in Frankrijk en dit is dus een inbreuk op de vrije marktwerking, uitvoerbaarheidsissues, welke krant mag men kiezen, enzovoorts.

Volgens NRC stelt Sarkozy overigens ook dat door het chronisch kapitaal tekort, investeringen in internet en modernisering van de productiewijze achterblijven en dat dat schadelijk is. Waarom dan gratis kranten in brievenbussen stoppen??? Waarom niet iedereen van 18 jaar via internet gratis toegang geven tot ALLE kranten van Frankrijk. Misschien een idee voor minister Plasterk, die vast niet achter wil blijven met staatssteunplannen.

Geen opmerkingen: