zondag 8 februari 2009

Monthy Python opent eigen YouTube kanaal in de hoop toch nog iets te verdienen

Drie jaar lang zijn de mannen van Monty Python bestolen, zeggen ze zelf. Duizenden fans hebben in totaal al zo’n 32.000 clips uit het gekste tv-programma aller tijden op YouTube gezet. Vaak niet al te best van beeldkwaliteit en af en toe lelijk afgebroken, maar onverminderd populair. Sommige sketches zijn al honderdduizenden keren bekeken. Gratis, want op You-Tube is nu eenmaal alles gratis.

Er zat zodoende maar één ding op. In navolging van andere artiesten die al eerder tot de conclusie kwamen dat meedoen verstandiger is dan tegenspartelen, heeft Monty Python dezer dagen een eigen kanaal op YouTube geopend. En inderdaad zijn beeld en geluid heel wat beter dan veel ander materiaal op YouTube. Maar dat is niet alles. Het speciale kanaal wordt extra aantrekkelijk gemaakt door een paar nieuwe filmpjes die het Python-project introduceren.

Op dreigende toon voegen ze er aan toe dat het publiek dan wel een tegenprestatie moet leveren door onverwijld via de officiële Python-site tot de aanschaf van cd’s en dvd’s over te gaan. „Dan kunnen we er misschien toch nog iets aan verdienen,” verklaart Michael Palin quasi-serieus. De toekomst zal uitwijzen of het inderdaad ook daadwerkelijk (voldoende) inkomsten zal opleveren... Klik hier voor het Monthy Python kanaal.

Geen opmerkingen: